Din punct de vedere eografic, insula Cipru face parte din Orientul Mijlociu. De altfel, istoric, ea a fost inclusă în regiunea Levant, alături de țări cum ar fi actualul Israel sau Liban. De la Nicosia la Beirut sunt 234 de kilometri, iar distanța Cipru-Israel e de 450 de kilometri. În Cipru se află singura stațiune fantomă din lume, Varosha. Pe 14 august 1974, trupele turcești au invadat Famagusta și stațiunea apropiată, Varosha. Timp de 40 ...
Citeste mai multDin punct de vedere eografic, insula Cipru face parte din Orientul Mijlociu. De altfel, istoric, ea a fost inclusă în regiunea Levant, alături de țări cum ar fi actualul Israel sau Liban. De la Nicosia la Beirut sunt 234 de kilometri, iar distanța Cipru-Israel e de 450 de kilometri. În Cipru se află singura stațiune fantomă din lume, Varosha. Pe 14 august 1974, trupele turcești au invadat Famagusta și stațiunea apropiată, Varosha. Timp de 40 de ani, hotelurile, casele de vacanță, plajele au rămas la fel, ca în acea zi, doar că au fost înconjurate de plase de sârmă care blochează accesul străinilor. Cipru este un loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși în mod special pentru că în Larnaca se află moaștele Sf. Lazăr, personajul biblic înviat din morți de Iisus Hristos. În munții Troodos, în biserica Sf. Nicolae este o frescă unică în lume care o reprezintă pe Fecioara Maria alăptându-l pe Iisus.
Cipru este una dintre cele mai importante destinații de nunți din lume. Cei mai mulți clienți vin din Orientul Mijlociu (Liban, Siria, Israel, chiar țările din Golf). Israelienii găsesc aici posibilitatea de a se căsători civil chiar dacă sunt un cuplu mixt religios, lucru interzis în Israel. Cei din țăril arabe caută să facă petreceri mai vesele și fără restricții la alcool. Agențiile de turism se ocupă de toate detaliile, de la acte până la dorințele extravagante ale miresei, cum ar fi, de pildă, cutii cu fluturi uriași aduși din pădurea amazoniană.