Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Baile Govora Romania

La o altitudine de circa 360 de metri, in apropierea municipiului Ramnicu Valcea, se gaseste statiunea Baile Govora, una dintre cele mai frecventate statiuni balneare din Romania. Este o zona de un farmec deosebit, cu dealuri impadurite cu fag, brad, stejar, molid si salcam. Vegetatia naturala da pitorescul si nota de particularitate a statiunii, ceea ce face sa fie cautata tot timpul anului de foarte multi turisti din tara si strainatate. Statiunea Baile Govora este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii, bolilor degenerative si a bolilor reumatice articulare, ca si in tratamentul...

Citeste mai mult

Prezentare Baile Govora Romania


Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380 m, situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri de fag , stejar, molid, brad si salcam, in suprafata de 370 ha. Parcul balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa specifica inceputului secolului al XX – lea. Ecosistemul sau care reuneste specii indigene de foioase, unele caracteristici arealului montan ( conifere) şi specii exotice care convietuiesc intr-o armonie desavarsita intaresc senzatia de unicitate si grandoare. 

Numele statiunii Baile Govora si istoricul ei se leaga de cel al Manastirii Govora care este situata in localitatea Govora Sat din judetul Valcea. Inceputul descoperirii apelor minerale a fost facuta de locuitori ai localitatilor din zona in vara anului 1876. La Govora, verile sunt racoroase si iernile sunt blande, iar aceasta vreme este prielnica plimbarilor prin natura. De asemenea, in atmosfera exista o cantitate redusa de polenuri alergogene, asa ca persoanele care au o astfel de sensibilitate nu vor fi afectate. 
Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de cca. 15 ha. 

Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite etc.), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) si a bolilor reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale), ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite etc.) si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare). Complexele balneologice moderne sunt utilitate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, chinototerapii, tratamente cu produse apicole. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii.

Filtre

Gaseste hotel


Stele


Tip Oferta


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 7 hoteluri

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul BELVEDERE a fost renovat in anul 2005Baza de refacere a hotelului dispune de cabinete pentru aerosoli sala de fitness sauna masaj bazin de recuperareHotelul dispune de 37 camere dintre care 34 camere duble 17 camere cu doua paturi si 17 camer . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul este situat in centrul statiuniiGovora este o statiune de importanta nationala deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor sodiu iod brom sulf pentru cure externe . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul este situat in centrul statiunii Descriere camere 114 camere duble 2 paturi individuale televizor baie cu dus si 48 garsoniere pat matrimonial sau 2 paturi televizor minibar aer conditionat baie cu dus  Descriere facilitati Tratament se trat . . .

Baile Govora, Romania

Situata in Baile Govora la 41 km de parcul acvatic Cozia Pensiunea Magic ofera cazare cu gradina parcare privata gratuita lounge comun si terasa Oferind un bar pensiunea de 4 stele ofera camere cu aer conditionat si Wi-Fi gratuit fiecare cu baie priv . . .

Baile Govora, Romania
Baile Govora, Romania

Oferta Hai la SkiINclude cazare 3 nopti ski pass inclus si transfer microbuz hotel - partie - hotelaaaaaaaaa