Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SARDINIA – INSULA DE SMARALD


Itinerariu

ZIUA 1

BUCURESTI – CAGLIARI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1651 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 12:45. Sosire la Munchen la ora 13:55. Imbarcare pe zborul LH 1918 cu destinatia Cagliari cu decolare la ora 15:50. Sosire in Cagliari la ora 17:40. Benvenuti in Sardegna! Considerata la ora actuala o destinatie exotica, de lux, Sardinia se deosebeste de multe alte atractii turistice contemporane prin multitudinea elementelor de atractie si bogatia sa turistica. Recunoscuta de sute de ani ca fiind una dintre cele mai frumoase insule ale Mediteranei, Sardinia are un punct forte: istoria care determina o bogatie culturala impresionanta. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Holiday Inn Cagliari 4* sau similar.

 

ZIUA 2

CAGLIARI – NORA – SANTA MARGHERITA 
Mic dejun. Astazi vom vizita Cagliari, cel mai mare oras de pe insula si unul din cele mai vechi orase ale Mediteranei, datand din Antichitate cand era cunoscut sub numele de Karalis. Incepem turul de oras impreuna cu ghidul local in partea veche a orasului care este si cea mai interesanta, protejata de vechile fortificatii. Aici putem vedea Bastione San Remy, Catedrala - cel mai popular obiectiv turistic al orasului, Turnul San Pancrazio, Piata Castello si Palatul Viceregio ce a fost resedinta reprezentantului regelui Sardiniei in timpul dominarii aragoneze (biletele de intrare se achita la fata locului). Timp liber la dispozitie pentru pranz si vizite individuale. Dupa pranz, ne indreptam spre a vizita orasul Nora cu ghidul local. Cativa zeci de kilometri la sud-vest de Cagliari se afla unul dintre cele mai importante situri arheologice din Sardinia si anume Nora un oras prosper, mai intai fenician, mai tarziu cartaginez si in cele din urma un centru roman crucial. A fost primul oras fenician din Sardinia ( secolul VIII-lea î.Hr.) reprezentand un important port din care era posibila plecarea pe orice tip de vreme. Vom continua spre Santa Margherita di Pula, situat in apropierea orașului antic Nora, fondat conform legendei de ibericii adusi in Sardinia de Norace (un vechi erou) iar ghidul local ne va povesti despre istorie si mitologie. Plaja de aici este acoperita cu nisip gri cu nuante de roz, fiind ideal pentru familiile cu copii. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Holiday Inn Cagliari 4* sau similar. 

ZIUA 3

CAGLIARI  – ORISTANO – SASSARI - ALGHERO 
Mic dejun. Ne indreptam spre renumitul Oristano cu ghid local, principalul oras din partea central-vestica a Sardiniei fiind o escapada ideala care duce intr-un teritoriu plin de frumusete naturala si reprezinta inima nobila a insulei, cu monumentele sale si istoria sa bogata. Aici vom vizita: Palazzo Parpaglia, Biserica  Santa Chiara, Turnul Portixeddu, Biserica si Manastirea maicilor capucine, Biserica Santa Lucia, Manastirea Dominicana, Piata Eleonora, Palazzo degli Scolopi, Biserica San Francesco, Turnul Marino, Palatul Arcais (biletele de intrare se achita la fata locului). Vom ajunge in Sassari este al doilea oras ca marime din insula, centru universitar si cultural si se lauda cu unele din cele mai frumoase cladiri construite in stil gotic, baroc si neoclasic. Vizita impreuna cu ghid local pe Corso Vittorio Emanuele II, admirand cladirile vechi ramase mostenire perioadei aflate sub stapanire spaniola cat si Domul din piata centrala. In cursul serii ajungem in Alghero. Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero. 

ZIUA 4

ALGHERO – GROTTA DI NETTUNO
Mic dejun. Descoperim Alghero in turul de oras impreuna cu ghidul local, un orasel cunoscut pentru plajele minunate, mancarea excelenta si originea sa catalana. Vizitam centrul vechi cu stradutele labirintice, pe care catalanii medievali il numeau Barcelonetta si Catedrala Sfanta Maria - o bijuterie arhitecturala ce imbina stiluri diferite, construita in secolul XVI. Alghero este principalul oras port al insulei, iar litoralul are o lungime de aproximativ 90 km fiind  cunoscut sub numele de Riviera Coralului, gazduind o colonie majora din cei mai buni corali. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau puteti vizita Pestera lui Neptun „Grotta di Nettuno”, o formatiune carstica situata la aproximativ 24 km de Alghero, pe latura de nord-vest a promontoriului Capo Caccia, in zona protejata omonima din nord-vestul Sardiniei. Pestera a fost descoperita de un pescar local in secolul al XVIII-lea si de atunci este o atractie turistica populara. Aceasta isi ia numele de la divinitatea romana a marii, Neptun fiind administrta de Consiliul de Turism si in prezent de Fundatia Alghero ( biletele de intrare se achita la fata locului). Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero. 

ZIUA 5

ALGHERO – PLAJA 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Alghero pentru plaja sau vizite individuale. Plimbati-va pe plaja lunga si frumoasa, sau prin centrul plin cu stradute inguste, piatete cu statui, fantani arteziene si case galbene cu obloane verzi, in stil mediteranean si frumoase cladiri in stil maur. Relaxati-va pe una dintre plajele din Alghero: Spiaggia del Lido, Maria Pia sau Burantin. Indiferent de alegerea dvs vi se va garanta o dispozitie excelenta si o multime de distractii. Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero

ZIUA 6

ALGHERO – PLAJA - CASTELSARDO – OLBIA
Mic dejun. Vom pleca spre Coasta de Smarald, sau Smeralda, una din cele mai luxoase destinatii de vacanta ale Europei. Pentru inceput vom face un popas pe plaja privata - Gabbiano, unde va veti putea bucura de apa limpede, turcoaz, cu nisip alb ce aduce aminte de Marea Caraibelor (biletele de intrare se achita la fata locului). Dupa pranz, vom pleca spre Castelsardo, un mic orasel medieval, asezat strategic pe o stanca in dreptul golfului Asinara. Bucurandu-ne de o frumoasa panorama, putem vizita impreuna cu insotitorul de grup zona portuara cu elegantele ambarcatiuni, orasul vechi si zidurile castelului. Bucurati-va de apele cristaline cu nisip fin alb, auriu si chiar roz pe alocuri. Transfer si cazare hotel For You 4* sau similar Olbia.

ZIUA 7

OLBIA – ARHIPELEAGUL LA MADDALENA - PORTO ROTONDO – PORTO CERVO
Mic dejun. Excursia noastra ne indreptam spre Arhipeleagul Maddalena. Arhipeleagul, cunoscut pentru unele dintre cele mai frumoase plaje din Mediterana, este format din 7 insule mari si cateva mai mici, toate plasate in apropierea coastei de nord-est a Sardiniei. Acesta este inclus in patrimoniul UNESCO, fiind declarat si rezervatie naturala de catre statul italian. Vom traversa cu ferry-boat-ul din micutul orasel Palau catre La Maddalena, singurul oras aflat in arhipeleag, si vom vizita Piazza Umberto, primaria, Via Garibaldi. Dupa pranz, vom continua la  Porto Rotondo, o destinatie de vacanta cu oameni prietenosi, mancare exceptionala si plaje superbe. Numele orasului, care inseamna „Port Rotund” este dat de golful rotund in jurul caruia s-a format orasul. Mai departe mergem catre orasul simbol al Coastei de Smarald– Porto Cervo, un loc de refugiu al vedetelor mondiale, unde frumosul si luxul domnesc nestingherite. Vizitam faimoasa Piazzeta si stradutele pitoresti ale centrului, unde boutique-rile si magazinele de renume international sunt la tot pasul. Intoarcere la hotel.  Cazare hotel For You 4* sau similar Olbia.

ZIUA 8

OLBIA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Olbia pentru imbarcare pe zborul Lufthansa LH1911 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 17:15 si aterizare in Munchen la ora 18:50. La ora 21:50 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 ( a doua zi) . Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

ZIUA 1

BUCURESTI – CAGLIARI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:45 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1651 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 12:45. Sosire la Munchen la ora 13:55. Imbarcare pe zborul LH 1918 cu destinatia Cagliari cu decolare la ora 15:50. Sosire in Cagliari la ora 17:40. Benvenuti in Sardegna! Considerata la ora actuala o destinatie exotica, de lux, Sardinia se deosebeste de multe alte atractii turistice contemporane prin multitudinea elementelor de atractie si bogatia sa turistica. Recunoscuta de sute de ani ca fiind una dintre cele mai frumoase insule ale Mediteranei, Sardinia are un punct forte: istoria care determina o bogatie culturala impresionanta. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Holiday Inn Cagliari 4* sau similar.

 

ZIUA 2

CAGLIARI – NORA – SANTA MARGHERITA 
Mic dejun. Astazi vom vizita Cagliari, cel mai mare oras de pe insula si unul din cele mai vechi orase ale Mediteranei, datand din Antichitate cand era cunoscut sub numele de Karalis. Incepem turul de oras impreuna cu ghidul local in partea veche a orasului care este si cea mai interesanta, protejata de vechile fortificatii. Aici putem vedea Bastione San Remy, Catedrala - cel mai popular obiectiv turistic al orasului, Turnul San Pancrazio, Piata Castello si Palatul Viceregio ce a fost resedinta reprezentantului regelui Sardiniei in timpul dominarii aragoneze (biletele de intrare se achita la fata locului). Timp liber la dispozitie pentru pranz si vizite individuale. Dupa pranz, ne indreptam spre a vizita orasul Nora cu ghidul local. Cativa zeci de kilometri la sud-vest de Cagliari se afla unul dintre cele mai importante situri arheologice din Sardinia si anume Nora un oras prosper, mai intai fenician, mai tarziu cartaginez si in cele din urma un centru roman crucial. A fost primul oras fenician din Sardinia ( secolul VIII-lea î.Hr.) reprezentand un important port din care era posibila plecarea pe orice tip de vreme. Vom continua spre Santa Margherita di Pula, situat in apropierea orașului antic Nora, fondat conform legendei de ibericii adusi in Sardinia de Norace (un vechi erou) iar ghidul local ne va povesti despre istorie si mitologie. Plaja de aici este acoperita cu nisip gri cu nuante de roz, fiind ideal pentru familiile cu copii. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Holiday Inn Cagliari 4* sau similar. 

ZIUA 3

CAGLIARI  – ORISTANO – SASSARI - ALGHERO 
Mic dejun. Ne indreptam spre renumitul Oristano cu ghid local, principalul oras din partea central-vestica a Sardiniei fiind o escapada ideala care duce intr-un teritoriu plin de frumusete naturala si reprezinta inima nobila a insulei, cu monumentele sale si istoria sa bogata. Aici vom vizita: Palazzo Parpaglia, Biserica  Santa Chiara, Turnul Portixeddu, Biserica si Manastirea maicilor capucine, Biserica Santa Lucia, Manastirea Dominicana, Piata Eleonora, Palazzo degli Scolopi, Biserica San Francesco, Turnul Marino, Palatul Arcais (biletele de intrare se achita la fata locului). Vom ajunge in Sassari este al doilea oras ca marime din insula, centru universitar si cultural si se lauda cu unele din cele mai frumoase cladiri construite in stil gotic, baroc si neoclasic. Vizita impreuna cu ghid local pe Corso Vittorio Emanuele II, admirand cladirile vechi ramase mostenire perioadei aflate sub stapanire spaniola cat si Domul din piata centrala. In cursul serii ajungem in Alghero. Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero. 

ZIUA 4

ALGHERO – GROTTA DI NETTUNO
Mic dejun. Descoperim Alghero in turul de oras impreuna cu ghidul local, un orasel cunoscut pentru plajele minunate, mancarea excelenta si originea sa catalana. Vizitam centrul vechi cu stradutele labirintice, pe care catalanii medievali il numeau Barcelonetta si Catedrala Sfanta Maria - o bijuterie arhitecturala ce imbina stiluri diferite, construita in secolul XVI. Alghero este principalul oras port al insulei, iar litoralul are o lungime de aproximativ 90 km fiind  cunoscut sub numele de Riviera Coralului, gazduind o colonie majora din cei mai buni corali. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau puteti vizita Pestera lui Neptun „Grotta di Nettuno”, o formatiune carstica situata la aproximativ 24 km de Alghero, pe latura de nord-vest a promontoriului Capo Caccia, in zona protejata omonima din nord-vestul Sardiniei. Pestera a fost descoperita de un pescar local in secolul al XVIII-lea si de atunci este o atractie turistica populara. Aceasta isi ia numele de la divinitatea romana a marii, Neptun fiind administrta de Consiliul de Turism si in prezent de Fundatia Alghero ( biletele de intrare se achita la fata locului). Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero. 

ZIUA 5

ALGHERO – PLAJA 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Alghero pentru plaja sau vizite individuale. Plimbati-va pe plaja lunga si frumoasa, sau prin centrul plin cu stradute inguste, piatete cu statui, fantani arteziene si case galbene cu obloane verzi, in stil mediteranean si frumoase cladiri in stil maur. Relaxati-va pe una dintre plajele din Alghero: Spiaggia del Lido, Maria Pia sau Burantin. Indiferent de alegerea dvs vi se va garanta o dispozitie excelenta si o multime de distractii. Cazare hotel Soleado 3* sau similar Alghero

ZIUA 6

ALGHERO – PLAJA - CASTELSARDO – OLBIA
Mic dejun. Vom pleca spre Coasta de Smarald, sau Smeralda, una din cele mai luxoase destinatii de vacanta ale Europei. Pentru inceput vom face un popas pe plaja privata - Gabbiano, unde va veti putea bucura de apa limpede, turcoaz, cu nisip alb ce aduce aminte de Marea Caraibelor (biletele de intrare se achita la fata locului). Dupa pranz, vom pleca spre Castelsardo, un mic orasel medieval, asezat strategic pe o stanca in dreptul golfului Asinara. Bucurandu-ne de o frumoasa panorama, putem vizita impreuna cu insotitorul de grup zona portuara cu elegantele ambarcatiuni, orasul vechi si zidurile castelului. Bucurati-va de apele cristaline cu nisip fin alb, auriu si chiar roz pe alocuri. Transfer si cazare hotel For You 4* sau similar Olbia.

ZIUA 7

OLBIA – ARHIPELEAGUL LA MADDALENA - PORTO ROTONDO – PORTO CERVO
Mic dejun. Excursia noastra ne indreptam spre Arhipeleagul Maddalena. Arhipeleagul, cunoscut pentru unele dintre cele mai frumoase plaje din Mediterana, este format din 7 insule mari si cateva mai mici, toate plasate in apropierea coastei de nord-est a Sardiniei. Acesta este inclus in patrimoniul UNESCO, fiind declarat si rezervatie naturala de catre statul italian. Vom traversa cu ferry-boat-ul din micutul orasel Palau catre La Maddalena, singurul oras aflat in arhipeleag, si vom vizita Piazza Umberto, primaria, Via Garibaldi. Dupa pranz, vom continua la  Porto Rotondo, o destinatie de vacanta cu oameni prietenosi, mancare exceptionala si plaje superbe. Numele orasului, care inseamna „Port Rotund” este dat de golful rotund in jurul caruia s-a format orasul. Mai departe mergem catre orasul simbol al Coastei de Smarald– Porto Cervo, un loc de refugiu al vedetelor mondiale, unde frumosul si luxul domnesc nestingherite. Vizitam faimoasa Piazzeta si stradutele pitoresti ale centrului, unde boutique-rile si magazinele de renume international sunt la tot pasul. Intoarcere la hotel.  Cazare hotel For You 4* sau similar Olbia.

ZIUA 8

OLBIA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Olbia pentru imbarcare pe zborul Lufthansa LH1911 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 17:15 si aterizare in Munchen la ora 18:50. La ora 21:50 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 ( a doua zi) . Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Servicii incluse: • Bilet de avion la dus Bucuresti – Cagliari, via Munchen compania Lufthansa • Bilet de avion la retur Olbia – Bucuresti, via Munchen, compania Lufthansa * Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme • Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion) • Transport cu autocar local conform programului • Cazare 7 nopti la hoteluri 3* si 4* astfel:  2 nopti cazare cu mic dejun hotel Holiday Inn 4* sau similar Cagliari  3 nopti cazare cu mic dejun hotel Soleado 3* sau similar Alghero  2 nopti cazare cu mic dejun hotel For You 4* sau similar Olbia • DEMIPENSIUNE (2 cine, fara bauturi) la hotel in Cagliari • PACHET TURURI SI EXCURSII INCLUSE:  Excurisie la Cagliari, Nora si Santa Margherita di Pula  Excursie la Oristano si Sassari  Tur de oras pietonal in Alghero  Excursie la plaja pe Coasta de Smarald si Castelsardo  Excursie la Arhipeleagul Maddalena, Porto Rotondo si Porto Cervo • Ghizi locali in Cagliari, Nora, Santa Margherita di Pula, Oristano, Sassari, Alghero, • Insotitor roman de grup Servicii neincluse: • Asigurarea storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata in contextul actual) • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor) • Intrarile la obiectivele turistice • Excursiile optionale • Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

Servicii incluse: • Bilet de avion la dus Bucuresti – Cagliari, via Munchen compania Lufthansa • Bilet de avion la retur Olbia – Bucuresti, via Munchen, compania Lufthansa * Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme • Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion) • Transport cu autocar local conform programului • Cazare 7 nopti la hoteluri 3* si 4* astfel:  2 nopti cazare cu mic dejun hotel Holiday Inn 4* sau similar Cagliari  3 nopti cazare cu mic dejun hotel Soleado 3* sau similar Alghero  2 nopti cazare cu mic dejun hotel For You 4* sau similar Olbia • DEMIPENSIUNE (2 cine, fara bauturi) la hotel in Cagliari • PACHET TURURI SI EXCURSII INCLUSE:  Excurisie la Cagliari, Nora si Santa Margherita di Pula  Excursie la Oristano si Sassari  Tur de oras pietonal in Alghero  Excursie la plaja pe Coasta de Smarald si Castelsardo  Excursie la Arhipeleagul Maddalena, Porto Rotondo si Porto Cervo • Ghizi locali in Cagliari, Nora, Santa Margherita di Pula, Oristano, Sassari, Alghero, • Insotitor roman de grup Servicii neincluse: • Asigurarea storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata in contextul actual) • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor) • Intrarile la obiectivele turistice • Excursiile optionale • Bacsis pentru soferi si ghizi locali