Zanzibar-o destinatie exotica de vis

  • 14 aprilie 2022

Putine sunt destinatiile care acopera toate preferintele in materie de vacante exotice, care merita sa fie explorate de la un capat la altul, la propriu si la figurat, asa cum sunt si atractiile specifice unui sejur in Zanzibar.Zanzibar, locul in care s-a nascut superstarul Freddy Mercury, este o destinatie cunoscuta pentru faptul ca nu seamana din niciun punct de vedere cu turismul comercial.

  Cele mai multe obiective turistice din Zanzibar se afla in capitala Stone Town-orasul sultanilor arabi, practic centru istoric al arhipeleagului cunoscut si sub numele de "orasul de piatra".Printre obiectivele turistice din Stone Town se numara:

1.Casa minunilor- i se mai spune Beit Al Ajaib si este cea mai extravaganta si cea mai inalta cladire a orasului Stone Town.

2.Palatul Sultanului-caruia localnicii ii spun Bait As-Sahel-este una dintre cele mai importante cladiri istorice din Zanzibar, desi ceea ce se poate vedea acum este reconstructia cladirii, deoarece edificiul original a fost distrus in razboiul Anglo Zanzibar din 1896.

3.Bazarul Darajani-este centrul comercial al orasului Stone Town.Aici se vinde o gama larga de produse alimentare, de la carne si peste, la condimente si o varietate de marfuri traditionale.

4.Moscheea Malindi-una din cele mai vechi moschee din orasul Stone, Malindi a fost construita de secta sunnitica.

5.Gradina Forodhani-este un parc de dimensiuni reduse, un loc in care turistul din Zanzibar poate sa petreaca momente de relaxare sau poate merge pentru a face cumparaturi seara, din piata de alimente care se organizeaza aici.In fiecare seara, aici pot fi degustate preparate din bucataria Swahili si Zanzibar.

Insula Changuu

Cunoscuta si sub numele de "Insula Inchisorii" sau "Insula Prizonierilor", insula Changuu se afla situata in apropiere de orasul Stone-pe insula turistii pot ajunge doar cu barca, calatoria dureaza aproximativ 20 de minute de la plecarea din oras.

Parcul National Jozani Chwaka Bay

Parcul se intinde pe o suprafata de 50 km2 si este singurul parc national din Zanzibar.Atrage 10% din cei peste 100.000 de vizitatori ai Zanzibar, in fiecare an.

Spice Tur

Este binecunoscut faptul ca Zanzibarul este considerat Insula mirodeniilor.De altfel, culturiile de mirodenii sustin agricultura locala si, de-a lungul istoriei, i-au atras in zona pe portughezi, englezi si omanezi.

Atolul Mnemba

Probabil cel mai bun loc pentru snorkeling si scufundari, insula Mnemba poate fi comparata cu un imens acvariu natural, apa foarte clara oferindu-le posibilitatea celor care practica astfel de sporturi sa admire pestii numerosi, intr-o diversitate de culori.

The Rock

Poate una dintre cele mai populare obiective din Zanzibar, The Rock este de fapt un restaurant, cocotat pe o piatra in mijlocul Oceanului Indian.

 

Chiar daca multi ar spune ca Africa nu este o destinatie pentru oricine, insula condimentelor aflata in Oceanul Indian, la fel ca insulele Seychelles, Mauritius sau Madagascar, nu trebuie sa lipseasca de pe lista iubitorilor de aventuri.Zanzibar se traieste cu inima, iar oamenii de pe insula sunt foarte prietenosi si te vor intampina cu zambetul pe buze in coltul lor de paradis.

 


 

 
 

 

 


 

 
 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare