Vacanta ta în Antalya- Belek-Kemer-Side-Lara-Kundu si Alanya

  • 15 noiembrie 2019

Antalya este in topul preferintelor familiilor cu copii, deoarece hotelurile din statiuni precum Antalya, Kundu, Belek sau Side pun la dispozitia oaspetilor posibilitati variate de distractie si relaxare, cum ar fi plajele private sau toboganele acvatice. Alte argumente care influenteaza deciziile turistilor romani asupra destinatiilor sunt, pe langa oferta hotelului, configuratia plajei - sunt apreciate cele care au nisip fin si intrare lina in mare -, dar si apropierea statiunilor de aeroport sau diferitele oferte de activităti recreative din zona respective.

Ca sa incepem cu inceputul: Antalya este o regiune in sudul Turciei, la Marea Mediterana avand ca “resedinta” orasul cu acelasi nume. A devenit faimoasa in Romania ultimilor 10-15 ani datorita resorturilor de lux, a marii excelente si a faimosului concept all inclusive. Resorturile, multe dintre ele chicioase, copiind lucururi faimoase: Titanicul, avionul concorde sau vasul Queen Eisabeth, lumea faraonilor, Venetia, Kremlinul, etc. Nu degeaba unii numesc aceasta zona “Las Vegasu-ul Turciei”. Orasul resedinta este tipic turcesc, nici prea prea nici foarte foarte, are putin sub un milion de locuitori dar se bucura de pozitia a patra in lume ca numar de turisti straini anual: peste 11 milioane.

StatiuneaBelek este situata la 30 km de centrul orasului Antalya, fiind o statiunea foarte importanta, nu numai datorita luxoaselor cluburi si hoteluri de 5 stele ce pot fi admirate de-a lungul unei plaje de nisip auriu, ci si pentru ca aici exista Clubul National de Golf. Belek-ul a devenit o destinatie recunoscuta pentru concursurile internationale de golf datorita calitatii terenurilor de golf. Principala atractie turistica a orasului Belek o reprezinta cele 6 superbe terenuri de golf, statiunea fiind special destinata iubitorilor acestui sport. Pe langa golf aveti posibilitatea practicarii altor sporturi cum ar fi surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan, vanatoare sau a petrecerii unei vacante relaxante pe plajele intinse cu ape limpezi si linistite.

Kemer este o statiune situata la 40 km de orasul Antalya, intr-un frumos decor de munte si mare, fiind cu mare atentie proiectat pentru a combina frumusetile inconjuratoare cu posibilitatile multiple de a petrece o vacanta perfecta. Tot aici exista marina cu multiple facilitati pentru impatimitii de yachting care se pot bucura de superbe croaziere in golfurile salbatice din sudul statiunii. La 15 km de Kemer, se afla Phaselis, portul care in trecut avea rol de centru comercial. Tot in apropiere se afla si Olympos, ansamblu care contine un teatru antic si un templu din Evul Mediu. Pe langa plaje superbe cu nisip de aur, frumuseti naturale uimitoare si munti impaduriti cu pini, in Kemer ai ocazia de a te relaxa in diferite baruri, saloane, cluburi, cafenele si restaurante, ce ofera o diversitate de bauturi si preparate culinare, atat traditionale cat si din bucataria internationala.

Port antic, Side este unul dintre cele mai cunoscute orase clasice din Turcia. Astazi este o frumoasa statiune cu ruine bine conservate si plaje de nisip minunate. Side include hoteluri luxoase, cafenele, restaurante cu vedere spre mare, multe magazine unde se pot gasi articole din piele de o calitate superioara si, bineinteles, frumoasele bijuterii turcesti, care atrag o multime de turisti. Printre atractiile deosebite ale zonei se numara magnificul teatru din Side, care este unul dintre cele mai mari din toata zona Agora si Templul lui Apollo, situat in apropierea marii. Side ofera turistilor o vacanta de vis, combinand intr-un mod placut frumusetea naturii cu latura istorica. Tot aici puteti admira zidurile statiunii, construite in secolul II I.hr, poarta principala de acces, fantana Nymphaeum sau Templul lui Tykhe.

Lara-Kundu este o regiune al carei nume vine de la raul care o inconjoara, aflandu-se la 20 minute de aeroportul Antalya. Zona este renumita pentru frumoasele si intinsele plaje, eucaliptii si palmierii, apa limpede si albastra. In apropiere se afla site-ul antic Perge, care nu trebuie exclus din circuitul turistilor pasionati de cultura si arheologie. Destinat in antichitate luptelor dintre gladiatori, astazi gazduieste spectacole de teatru si concerte de muzica clasica avand invitati faimosi din intreaga lume.

Alanyaeste situata pe coasta mediteraneeana a Turciei, la distanta de 130 km de Antalya. Orasul are o populatie de 150.000 de locuitori dar in timpul verii populatia creste semnificativ prin aportul turistilor veniti sa se bucure de soarele generos. Printre locurile si vestigiile demne de vizitat se numara Kizil Kule (Turnul Rosu), castelul Ic Kale, santierul naval Seljuk, fortareata Alara, ruinele orasului antic Syedra, anticul oras-port Iotape, toate aflate la o distanta mai mica de 30 de km de Alanya. Principala atractie a orasului o reprezinta plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri, un pitoresc si vechi castel, impreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurante si cafenele.

Pentru a alege destinatia preferata de vacanta, vizitati ofertele de pe site-ul nostru: www.nicotravel.ro/Turcia-155-7699/Antalya-396-7701

Use the free HTML converter or subscribe for a membership to have even more features. You can purchase a license at htmlg.com


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare