Un paradis exotic numit Bahamas

  • 28 decembrie 2018

Multi considera Bahamas ca fiind o singura insula, de fapt este vorba despre un lant de insule, unele mari, altele mici, raspandite pe o suprafata vasta, de un albastru-verzui perfect, in apele Atlanticului. Fiecare grup are personalitae distincta. Mergand de la o insula la alta, turistul descopera ca si cea mai mica insula are un farmec de proportii uriase.

Bahamas este pamantul celor mai frumoase plaje, cu un nisip a caror culoare variaza de la alb cristalin la roz-pal. Barcile gonesc catre Laguna Albastra, unde inoti cu delfinii dresati, intr-un mediu inchis si protejat, si catre Stingray City, unde te scufunzi alaturi de inofensivele pisici de mare. 

Toate insulele au plaje moi, insa putine pot rivaliza cu Harbour Island din Eleuthera, faimoasa pentru nisipurile sale roz care se topesc in apa albastra, considerate printre cele mai frumoase plaje din lume. Una dintre Family Islands, briland, cum e denumita de localnici, pare desprinsa dintr-o vedere postala, cu casutele din sindrila, ca de turta dulce, o imitatie a pastelurilor Caraibelor.

Insula Paradise si capitala Nassau ofera turistilor imaginea unei destinatii exotice si luxoase, cu o viata de noapte active, cazinouri, in timp ce alte insule, ca de exemplu Insula San Salvador, reprezinta adevarate oaze de liniste si izolare intr-un unic peisaj tropical. Reciful Elbow Cay, cu plaja Tahiti, reprezinta un alt loc unde va puteti retrage de agitatia cotidiana deoarece foarte putini turisti aleg sa vina pe plajele scaldate de aceste ape reci. O alta destinatie ce merita amintita este reciful Saddle Cay, ce are forma unei potcoave, localizat in partea de nord a Insulelor Exuma unde veti avea o privesliste salbatica.

Una dintre cele mai cautate atractii din intreg arhipeleagul este Bariera de corali Andros, una dintre cele mai mari din lume ca marime. Andros Reef se intinde in aproape toata zona estica si este renumita printre amatorii de scufundari pentru intensitatea vietii marine, marimea bancurilor de pesti si puritatea apei. 

La circa 40 km distanta de Freeport, pe o intindere de peste 16 ha se afla cel mai mare parc national din Bahamas. Parcul include sase ecosisteme distincte in care se gasesc paduri de mangrove, ferigi uriase, specii de flori rare inclusive orhidee. In arealul parcului se gaseste cel mai intins sistem de pesteri submarine, pesterile si grotele sunt accesibile atat dinspre uscat cat si dinspre mare, iar scufundarile sunt permise cu aprobare doar in anumite zone.

 



SOURCE AND TAGS