Un colier de insule - Antilele mici


Daca zbori peste Caraibe din Venezuela, vei vedea un colier de insule, cu interiorul verde si luxuriant incadrat de galbenul-deschis al plajelor si de un cerc exterior turcoaz, din care nisipul e vizibil prin apele mici ale marii.

Supranumita si „Perla Caraibilor” datorita numeroaselor perle gasite pe coasta insulei, Insula Margarita, descoperită la data de 15 august 1498, de catre Cristofor Columb este cea mai mare dintre Antilele Mici, si se intinde, la aproximativ 64 km, de coasta de nord-est a Venezuelei, , fiind un loc minunat, unde poti sa petreci o vacanta de neuitat.

Venezuela este un tărâm cu o floră şi o faună unice şi fascinante, unde cultura tradiţională se îmbină cu stilul de viaţă occidental al destinaţiilor turistice moderne. În plus, este considerată a fi ţara sudamericană cea mai „americanizată“ sau, mai exact „yankeizată“.
Ţara este o magnifică poartă de intrare pe fascinantul continent sudamerican, care vă va întâmpina cu farmecul exotic al peisajelor ei naturale, cu tabloul uimitor al celei mai mari cascade din lume – Salto Angel (înaltă de 979 m) – al savanelor şi munţilor impozanţi, precum şi cu atmosfera interesantă a satelor tradiţionale ale indienilor aborigeni şi a oraşului colonial Caracas.

Muntoasa si subtropicala, insula e impartita in doua: partea estica e dezvoltata si populata, Porlamar e un oras comercial prosper, iar statutul sau de port fara taxe vamale atrage turistii venezueleni care se bucura de viata de noapte, cazinouri, restaurante si cumparaturi ieftine. Prin contrast, vestul insulei e linistit si neatins. Macanao e o peninsula intinsa si arida, arbustii si cactusii impanzesc peisajul, iar iepurele salbatic sare in calea masinii tale. Un sir de munti verzi alcatuiesc interiorul, inconjurat de plaje si dune imense si pustii, cu valuri care se sparg si cu palmieri pitoresti. De multe ori, singurii oameni pe care ii vezi aici sunt pescarii din partea locului, pregatindu-si carligele si plecand in cautarea tonului si  a altor pesti, pe care ii poti gusta, proaspeti, intr-unul dintre micile restaurant ale orasului.

Istmurile stramte care leaga aceste doua regiuni formeaza o fasie de nisip care face parte din Parcul National Restinga, o zona cu mlastini de mangrove pline de viata salbatica. La bordul unei penero de lemn (o barca de pescuit traditionala) explorezi canalele labirintice care serpuiesc printre radacinile incurcate ale mangrovelor, coronamentul des blocand trecerea razelor de soare. Apele cristaline sunt o fereastra catre spectaculoasa viata marina, cum ar fi testoasele verzi si stridiile enorme care se agata de radacinile subacvatice ale mangrovelor.

Pentru turistul care vrea sa prelungeasca experienta vietii marine venezuelene, se fac excursii catre recifele de corali din Los Roques, un parc national uimitor, cu plaje nisipoase si ape care abunda de pesti.


SOURCE AND TAGS