Salbaticie Edenica - Tasmania

  • 28 decembrie 2018

Situată în sudul Australiei, insula Tasmania este deosebit de frumoasă, fiind poreclită şi Insula Inspiraţiei. Este o insulă muntoasă, cel mai înalt munte de aici fiind Muntele Ossa. Partea de sud a insulei este acoperită cu păduri tropicale, cascade impresionante şi râuri cu apă curată. Deşi Tasmania este o ţară mică, este locul care a fost binecuvântat cu o varietate de forme de relief şi numeroase peisaje naturale neatinse de om.

Hobart este cel mai mare oraş al Tasmaniei şi a doua colonie europeană înfiinţată în Australia, după Sydney. Oraşul a fost fondat în 1804 ca şi colonie penală. În Hobart se află o mulţime de clădiri istorice ce amintesc de perioada sa colonială mai ales de-a lungul Râului Derwent. Arhitectura de aici aminteşte de perioadele georgiană şi victoriană, câteva exemple fiind Salamanca Place, Battery Point şi Strada Davey.

Mare parte a vizitatorilor care ajung în Tasmania sunt de fapt pasionaţi de viaţa sălbatică, de animelele pe care nu le pot vedea în viaţa de zi cu zi. Tasmania este o oportunitate în acest sens, fiind locul unde pot fi văzuţi la tot pasul canguri, echidne sau oposumi. Pentru a vă bucura de asemenea momente, trebuie neaparat să respectaţi o regulă de aur. Liniştea este cheia reuşitei, animalele sălbatice simt imediat orice zgomot fin şi îl percep ca pe un perocol iminent. Tasmania mai este cunoscută şi pentru diavolul tasmanian, un carnivor marsupial de dimensiuni mici care azi este pe cale de dispariţie.

Golful Focului este poate cea mai frumoasă zonă din Tasmania, atunci când vine vorba de orizontul fabulos pe care vizitatorii îl admiră necontenit. Apa de un albastru pur, pietrele roşii şi plajele cu nisipul de un alb pur crează un peisaj orbitor. Golful Focului este locul unde se pot practica o multitudine de activităţi îndrăgite de către turişti. Grupuri întregi aleg campingul în Golful Focului pentru a se bucura cât mai mult timp de farmecul Tasmaniei. Plimbările cu barca, pescuitul, înotul sau surfingul sunt alte activităţi pe care turiştii le practică cu plăcere.

În nordul zonei de patrimoniu mondial din zona sălbatică a Tasmaniei, parcul național Cradle Mountain-Lake St Clair este bijuteria din coroana numeroaselor minuni naturale ale statului. Grăurițele sculptate în ghețar, lacurile strălucitoare, pădurile de fag, crângurile alpine și vârfurile dulite, incluzând 1.616 m Muntele Ossa (cel mai inalt punct al insulei) sunt unele dintre trasaturile sale cele mai uluitoare. Drumetia aici este legendara. 

Pe peninsula Freycinet, drumul pe deal, scurt de 45 minute, insa care te rasplateste din plin, spre golful Wineglass, ofera privelistea ametitoare a uneia dintre cele mai spectaculoase fasii de nisip din lume. In vestul insulei, in lacurile glaciare si in izvoarele din Parcul National Franklin-Gordon Wild Rivers, sunt vestigii din Permian, in urma cu 250 milioane de ani. Crustacee primitive inca traiesc aici, printre raurile si ferigile pe care le-au considerat casa lor timp de milioane de ani. Raul Franklin, unul dintre cele trei rauri mari care trec prin parc, este venerat de tasmanieni pentru valoarea sa naturala, culturala si istorica si, in acelasi timp, este faimos printre iubitorii de rafting.

Aşadar, Tasmania este teritoriul care ascunde numeroase comori, este locul de unde fiecare turist se întoarce acasă cu zâmbetul pe buze.

 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare