Panorame Vietnameze

  • 28 decembrie 2018

Vietnam este o destinatie cu adevarat inspirata si provocatoare oferind cele mai bune plaje din lume cu palmieri de cocos, fasii lungi de nisip fin scaldate de apa clara si munti acoperiti de jungla ce se termina in golfuri linistite. Este o republica socialist - comunista situata in partea de est a peninsulei Indochina. Tara se intinde pe o suprafata de 331.114 Kmp si are capitala Hanoi. Cu o istorie de mii de ani si farmec frantuzesc, Hanoiul lasa impresia linistii si pacii unor vremuri de mult apuse. 

Noiembrie este inceputul sezonului cel mai uscat al anului in Vietnam. Intr-un amestec de locuri, sunete, mirosuri si gusturi uimitoare, incomparabile, Vietnam ofera aventura, punand la incercare simturile. E un tinut al imaginilor feerice: palarii de paie conice impanzesc peisajul campurilor de orez, verzi ca smaraldul; fete gratioase, in elegantul costum traditional alb ao dai, te plimba cu motoreta prin oras; pagode decorative stau alaturi de culorile ametitoare ale templului Cao Dai. 

Dintr-o civilizatie bogata, cu traditii vechi, a rasarit o tara care a vazut viitorul si s-a grabit spre el. Insa trecutul nu este uitat, il poti intalni in vechile temple sau in locurile teribilelor razboaie din sec. XX.
Zgomotos, vibrant, haotic si plin de culoare, orasul Ho Chi Minch te ameteste.  Cartierul Saigon are arhitectura coloniala franceza si cladiri moderne, de la zgarie-nori la feericul Palat al Reunificarii. Muzeul cel mai inedit aminteste de ororile Razboiului din Vietnam. 

Intre secolele al IV-lea si al XIII lea o cultura unica cu radacini in hinduismul indian s-a dezvoltat pe coasta Vietnamului. Situl My Son ascunde ramasitele  unor temple impresionante, aflate intr-un cadru natural demn de spectaculoasele imagini din documenarele de calatorie. Sanctuarul este foarte popular in ultimii ani, fiind vizitat de turisti din Intreaga lume.

Una dintre cele mai mari pesteri din lume si cea mai mare pestera din Vietnam, este Pestera Hang Son Doong, cu o vechime de trei milioane de ani. 
Pestera gazduieste bazine cu apa de un albastru intens si un rau subteran, iar peretii pesterii sunt ”tapetati” cu muschi verde. Datorita eroziunilor, tavanul pesterii lasa sa treaca, pe alocuri, raze de soare, ce fac intreaga atmosfera si mai fantastica.

Arta culinara este una din cele mai dezvoltate in Vietnam, asa ca bucataria traditionala ofera mii de feluri de mancare.  Felurile cu taitei sunt foarte populare. 
Un fel specific vietnamez este ”pho” , o supa fierbinte care se consuma in Asia de peste 100 de ani ce contine mai multe tipuri de taitei in sos cu legume, ceapa, si carne sau peste. Puteti sa savurati oricand o portie de la tarabele cu mancare stradala. Cafenelele mici incadreaza strazile aglomerate, mirosul condimentelor adie dinspre restaurante si standurile cu mancare.

Vizitati ofertele noastre:




SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare