Clopoței și zăpadă în Laponia

  • 12 decembrie 2018

În lume, Laponia este cunoscută drept „Țara lui Moș Crăciun“, un loc plin de magie unde locuiește Moșul împreună cu renii și spiridușii lui, un spațiu miraculos unde se înfăptuiesc minuni și unde tot anul Moșul pregătește cadouri pentru cei cuminți. Aici este locul unde se primesc și se sortează, scrisorile trimise lui Moș Crăciun, unde se fabrică jucăriile ce vor fi trimise copiilor din întreaga lume, dar mai ales unde se pătrunde cel mai ușor in lumea magică a lui “Santa Claus”.

Cea mai modernă capitală a Laponiei Finlandeze, Rovaniemi este un tărâm unde realitatea se împletește cu basmul pentru a crea o imagine de neuitat tuturor vizitatorilor. Deși în zilele noastre un centru Universitar, în Rovaniemi Crăciunul nu se termină niciodată, iar Moș Crăciun prietenul tuturor copiilor din lume, se pregătește intens pentru noaptea magică a Crăciunului în care aduce copiilor cadourile pe care aceștia și le doresc.

În Rovaniemi cele mai importante atracții sunt Santa Claus Village, sau satul lui Moș Crăciun. Situat la aproximativ 8 kilometri de oraș și chiar pe linia considerată ca delimitarea Cercului Polar, este poate cea mai turistică atracție a zonei, însă puțini turisti pot rata șansa de a-l cunoaște pe Moș Crăciun. La o scurta distanță de mers pe jos de Santa Village se află Santa Park, un parc de distracții indoor unde tema principală este cea a Crăciunului.

La doar câțiva kilometri de oraș, frumoasele peisaje din Laponia dezvăluie vizitatorilor o lume misterioasă, liniștită și sălbatică. Dacă veți merge în excursie, veți experimenta tot ce oferă acest tărâm de basm în diferite feluri, fie că veți opta pentru un safari cu Husky, o plimbare în sania trasă de reni sau cu un mai modern snowmobile, ce vă va purta peste drumuri înzăpezite și lacuri înghețate. Chiar și natura se bucură de anotimp, pictând cerul nocturn în culorile aurorei boreale. 

O vizită la Muzeul Arktikum, vă va dezvalui secretele vieții în Laponia ce se desfașoară într-un ritm propriu extraordinar încă din cele mai vechi timpuri. Dacă vă simțiți atrași de natura, atunci vă recomandam să vizitati Pilke Seience Center. O expozitie ce povestește despre întinsele păduri ale ținuturilor nordice. Într-o perioadă magică a anului vă invităm într-o vacanță magică atat pentru copii cât și pentru toti adulții cu suflet tânăr, ce vor fi impresionați de faptul ca într-adevar Moș Crăciun traiește aici în acest peisaj arctic, cu păduri încărcate de zăpada și lacuri înghețate.

Iubitorii de cumpărături sunt în al nouălea cer. Piețele cu obiecte de sărbătoare sunt pline de sculpturi, pulovere tricotate, păpuși, lumânări, jucării de lemn și jocuri puzzle, pălării de blană, globulețe, reni de paie și borcane cu gem de fructe de pădure. Micii elfi de lână sunt peste tot; lâna se strecoară în papuci, pălării și decorațiuni vesele din mere roșii. La cel puțin o cabină găsești un cazan cu glogi aburind, un amestec de vin roșu, condimente, struguri, și suc de coacăze care-ți pișcă limba și te încălzește până în vârful degetelor.

Nu e doar Crăciunul; finlandezii iubesc iarna. Se laudă cu ea, o admiră și invită lumea să li se alăture pe ape înghețate, pârtii de schi și poteci, în sănii trase de câini sau reni, într-o lume de un alb imaculat, pătat doar de culorile vii ale căciulilor, eșarfelor și mănușilor de lână. Fac iarna atât de distractivă, încât e o invitație irezistibilă dacă vrei sa simți aerul înghețat când alergi pe zăpadă în spatele unei echipe de husky sau căldura unui cort sámi îmbrăcat în piele.

 

 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare