Seychelles, o fantezie insulara tropicala

  • 7 aprilie 2022

   Uimitoare si nepatrunsa, Seychelles se afla in nenumarate fantezii insulare tropicale. Frumoasele plaje acoperite de stanci de granit, junglele virgine, recifele de corali infloritoare si rezervatiile naturale incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt doar cateva dintre numeroasele atractii ale celor 115 insule de coral si granit ale arhipelagului.
Pe uscat, puteti face drumetii pe trasee montane, va puteti plimba pe plajele salbatice, urca pe stanci, fotografia flora si fauna unica si puteti lua masa in faimoasa Gradina a Regelui - Jardin du Roi. Scufundarile, snorkeling-ul, surf-ul si navigatia sunt de talie mondiala, iar Seychelles se mandreste cu unele dintre cele mai bogate zone de pescuit din lume.
Debordand de exotism, cultura creola si peisaje de vis, paradisul tropical Seychelles este ferit de actiunea ciclonilor, ceea ce face din aceasta destinatie sa fie perfecta pe tot parcursul anului.Padurile tropicale de culoarea smaraldului si a apelor de un albastru pur, fac din acest loc un taram de basm, de o frumusete aparte, unde intalnesti specii rare de flora si fauna, corali si plaje cu cel mai fin nisipul alb.
Aici ai ocazia sa vezi cel mai mare atol de corali din lume, cu peste 1000 de specii inregistrate- Aldabra ; insule de granit ce rasar din ocean si ascund in interior plante endemice si pasari unice; cea mai mare populatie de testoase gigant si palmieri “coco de mer” (monument UNESCO), care ajung pana la 30m inaltime, iar nuca lor cantareste pana la 20kg (cea mai mare nuca de pe pamant). 

 Insula Mahe este principala si cea mai mare insula a grupului Seychelles, cu peste 70 plaje idilice si este strabatuta de un lant muntos care ofera puncte de belvedere de o rara frumusete. Principalele obiective turistice de aici sunt: orasul Victoria, al carui tur se poate face pe jos - cel mai important punct turistic este Turnul cu ceas; cel mai inalt varf din Mahe, Morne Seychellois, are 905 m si se afla in Parcul National cu acelasi nume; in sudul si vestul insulei - Parcul National Baie Ternay Marine si Parcul National Port Launay Marine. Padurile din Mahe au plante rare ce se gasesc doar în Seychelles, cum ar fi specii unice de orhidee si planta carnivora pitcher. O parte dintre acestea se pot vedea in Gradina Botanica. 

 Insula Praslin este cea de-a doua insula ca marime (38 km²) din Seychelles.Nu trebuie sa ratati o vizita la Parcul National „Valee de Mai”. Aici creste faimosul palmier „coco de mer” si adaposteste de asemenea specii foarte rare de papagali si alte pasari. In Praslin va asteapta si „Anse Lazio si „Anse Kerlan”, care se numara printre cele mai frumoase plaje din lume.

 Insula La Digue este a patra insula de dimensiuni mari din Seychelles.Pe ea se afla varful muntos Belle Vue (Eagle's Nest Mountain 300 m altitudine), o biserica foarte frumoasa, numită ‘The Lady of our Assumption’ (cu o vechime de un secol), numeroase plantatii de cocotieri si de vanilie si Parcul National „L’Union Estate” cu diferite specii de palmieri, casuarinas, tamala si migdali indieni (aici veti afla lucruri interesante despre productia de copra - miezul de nuca de cocos).Pe insula se poate ajunge numai din Insula Praslin, cu barca. Aici masinile sunt interzise, singura modalitate de transport fiind bicicleta. 

 Insula Sainte Anne face parte din Parcul National Marin St. Anne, care se extinde la est de Mahe. Parcul national este un paradis pentru pasionatii de snorkeling, datorita varietatii mari a faunei (se remarca aproape 150 de specii de pesti si animale marine). In mijlocul acestui parc national se afla Sainte Anne Island, care este dominata de un munte impadurit cu altitudini de pana la de 250 m. In secolul al XVIII-lea aici a fost prima asezare din Seychelles. Aici veti gasi exclusivistul resort Beachcomber Sainte Anne Island, un loc ideal pentru iubitorii de natura si liniste. 

 Seychelles este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase destinații de insule tropicale din lume!

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare